Trots op onze collega’s: ‘Helden van de Zorg 2019’

De RMU heeft op dinsdag 12 november 2019 team woning 20 van Siloah in Bodegraven gehuldigd tot ‘Helden van de Zorg 2019’. De jury heeft dit team uitgekozen na een landelijk verspreide oproep om zorgteams te nomineren.

Betrokkenheid

Het zorgteam van ‘Woning 20’ op locatie De Akker werd genomineerd door de eigen ouders. Uit hun motivatie blijkt de grote waardering voor het werk wat dit team doet voor mensen met een hoog zorgzwaarteprofiel. “De inzet en betrokkenheid is enorm groot. Het vaak zware werk wordt met veel liefde en inzet voor de bewoners gedaan. Het is een hecht team dat steeds weer op elkaar kan terugvallen en ook in moeilijke situaties op elkaar aankan”, aldus Rein van de Geest namens de ouders. De familie was massaal bij de huldiging aanwezig.

Verrassing

Het team was verrast door deze huldiging. “Dit is overweldigend en bizar, we hadden het totaal niet verwacht. Wel echt superleuk! Het doet wel emotioneel wat met je. Je wordt er stil van dat ouders zo trots zijn op het werk wat wij hier neerzetten. Ze komen van heinde en ver, vanuit Zeeland tot aan Rijssen, om samen dit moment te vieren. Dat enthousiasme en die bewogenheid raakt ons diep”, laten teamleden Job Colijn en Johanneke van der Perk na afloop weten.

Met deze actie vraagt de RMU in de Week van het Leven speciaal aandacht voor het prachtige en waardevolle werk wat mensen verrichten in de zorg voor het leven van anderen. Naast de RMU heeft Hendrik Jan Colijn (Stichting Helpende Handen) het zorgteam ook een waarderend woord toegesproken.

Klik hier om het artikel op de website van de RMU te lezen.